Grotten in de ardeche

De Ardeche is een regio waar veel Nederlanders iedere zomer vakantie vieren. Er is een groot aanbod van campings in de Ardeche en daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor ontspanning en vertier. Het bezoeken van een grot is erg leuk en tegelijkertijd leerzaam om te doen. Ook voor kinderen is dit erg leuk om te doen. Hieronder vindt u enkele grotten die het bezoeken waard zijn in de Ardeche. 

Één van de bekendste en meest bezochte grotten van de Ardeche is de Grotte de la Madeleine. U daalt in deze grot 65 meter af met een gids en zult versteld staan van de prachtige druipsteen formaties die u zult zien. Deze zijn ontstaan door de kracht van het water dat hier ondergronds gestroomd heeft. Leuk aspect aan deze grotten is dat u er een prachtig uitzicht zult hebben over de kloven van de Ardeche in het huis wat naast deze grot gelegen is. Hier kunt u en uw gezin bovendien veel leren over de natuur en natuurbescherming in deze regio middels leuke interactieve spelletjes. 

Een andere prachtige grot in de Ardeche is de Grotte de la Cocaliere. Deze staat bekend als één van de mooiste grotten van heel Frankrijk. De grot is ontstaan uit kalksteen en heeft als bijnaam 'de diamantengrot'. Vanaf het startpunt wordt u met een treintje de grot ingereden en gaat u met een gids een deel van de grot bezoeken. De grot ontwikkelt zich namelijk nog steeds en slechts een klein deel is opengesteld voor publiek bezoek. Bovendien zijn er in deze grot ook overblijfselen uit de prehistorie tentoongesteld. Deze voorwerpen werden gevonden tijdens opgravingen. 

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van de diverse grotten in het departement van de Ardeche.