kasteel van beynac

Het kasteel van Beynac is één van de best bewaarde kastelen in de regio Dordogne en staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het torent imposant uit bovenop een rotswand en heeft een majestueuze uitkijk over de wijde omgeving. 

Het kasteel is gelegen op de rechteroever van de rivier de Dordogne en is gebouwd in de 12e eeuw. Ten tijde van de honderdjarige oorlog met Engeland had het kasteel van Beynac, dankzij haar strategische ligging, een zeer sterke positie in de gevechten die er uitgevochten werden. Uiteindelijk is het kasteel gedurende een periode van twee jaar in Engelse handen gekomen, maar al snel daarna werd het weer opnieuw heroverd door de Fransen. Het kasteel van Castelnaud, dat aan de overzijde van de rivier de Dordogne gelegen is, was in handen van de Engelsen en zodoende vonden er over en weer felle gevechten plaats. 

Heden ten dage kunt u het kasteel van Beynac bezoeken en meer informatie verkrijgen over het roemruchte verleden wat hier plaatsgevonden heeft. Bij mooi weer heeft u bovendien een mooie uitkijk over de omgeving en zicht op het nabijgelegen kasteel van Castelnaud. U kunt ervoor kiezen om het kasteel op eigen houtje te bezoeken of samen met een gids, van wie u meer uitleg krijgt over het verleden van het kasteel.