natuur correze

De Correze is een streek met een zeer grote diversiteit op het gebied van natuur. Zo vindt u er heuvels, weides, meren en rivieren. Dit nodigt uit tot het beoefenen van sportieve activiteiten, zoals wandelen, wielrennen, mountainbiken of kayakken. 

We willen u graag een beschrijving geven van de natuurlijke trekpleisters die de Correze rijk is, zoals bijvoord het meer van Neuvic. Wandelroutes kunt over het algemeen goed vinden bij de diverse toeristen bureaus of campings en vakantiewoningen. Een wandeling die erg populair is om te lopen is de Cascades de Murel. Dit is een wandelroute die u langs verschillende watervallen voert. De wegen zijn uitstekend geasfalteerd in de Correze, waardoor het ideaal is om met de wielrenfiets tochten te maken. Mountainbike tochten kunt u ook maken in de natuur van Correze. Routes liggen over het algemeen klaar bij de toeristen bureaus. 

De rivier de Correze kronkelt door het departement. Het is derhalve een aanrader om tijdens u verblijf een kayak of kanotocht te maken op deze rivier. Vanaf de verschillende campings en dorpjes aan de rivier kunt u een tocht regelen.