natuur gironde

De natuur in het departement Gironde, deel uitmaken van de regio Aquitaine, kenmerkt zich vooral door de vele wijngaarden, de prachtige, brede zandstranden aan de Atlantische Oceaan en de mooie fietspaden. Het is een streek waar u heerlijk tot rust kunt komen. En mocht u toch besluiten om de drukte van de stad even op te willen zoeken, dan ik de departement hoofdstad Bordeaux dichtbij gelegen. Het is het epicentrum van de wijn en bovendien vindt u in Bordeaux ontzettend veel op het gebied van kunst en cultuur. 

Gironde is een streek die over het algemeen behoorlijk vlak is, waardoor het ideaal is om per fiets de regio te ontdekken. Diverse fietsroutes doorkruisen het gebied en leiden u door de vele bossen naar de stranden aan de oceaan. Mooie stranden zijn o.a. La Plage du Pin Sec en Montalivet Beach. Het is heerlijk om hier lekker te luieren aan het strand en een duik te nemen in de hoge golven, waar deze regio zo om bekend staat. 

Wilt u natuur combineren met gastronomie, dan is een bezoekje aan het bassin d'Archachon de moeite waard! Hier vindt u vele oesterkwekerijen en leuke visrestaurants. U kunt zodoende ervoor kiezen om bijvoorbeeld een fietstour te maken rondom het bassin en uiteindelijk een heerlijk hapje te gaan eten in één van de vele plaatsen die hier gelegen zijn, zoals Ares of Arcachon.