bassin d'arcachon

Het Bassin d'Arcachon is gelegen in het departement Gironde en vormt voor veel natuur liefhebbers een waar paradijs. In en rondom het bassin is namelijk van alles te zien en te doen. Het Bassin d'Arcachon is een binnenzee en staat in een open verbinding met de Atlantische Oceaan. Zodoende wordt de flora en fauna in dit gebied ook sterk beinvloed door de oceaan. 

Aan de noordzijde van het bassin vindt u de ongerepte natuur rondom de Lege-Cep-Ferret en een mooi duinlandschap. Lege-Cap-Ferret staat bekend om haar oude vuurtoren. Hier vindt u in de zomerperiode altijd gemakkelijk een rustig stukje strand en kunt u heerlijk ontspannen in de duinen. Ook kunt u natuurlijk een duik nemen in het Bassin d'Arcachon. De stroming en golfslag is hier een stuk minder dan in de Atlantische Oceaan, waardoor het zwemmen wat toegankelijker wordt voor jonge kinderen. Vele campings zijn gelegen rondom het bassin, dus u zult er zeker een mooie plekje kunnen vinden voor uw caravan. Gaat u aan de noordzijde van het bassin nog wat meer noordelijker dan komt u in de Medoc streek terecht. Deze regio is zeer bekend vanweg haar wijnen. 

Gaat u naar de zuidzijde van het Bassin d'Arcachon dan vindt u bij de plaats Le Teich een groot natuurpark. Hier kunt u diverse vogelsoorten bewonderen vanuit de hutten die daarvoor opgesteld staan. Ook kunt u wandelingen maken door dit gebied en genieten van de flora en fauna. De plaats Arcachon aan de onderkant van het Bassin d'Arcachon is een leuk en toeristisch vissersplaatsje, waar talrijke restaurants en barretjes inspelen op de ontspannen sfeer van de vakantiegangers in dit gebied. Hier zult u ook de beroemde oesters kunnen proeven, waar het Bassin d'Arcachon om bekend staat. De oesterteelt wordt namelijk zeer intensief gedaan in dit gebied. 

Wilt u actief bezig zijn, dan kunt u rondom het bassin een fietstocht maken. Er zijn uitstekende fietspaden aangelegd en de complete tocht heeft een lengte van bijna 80 kilometer. Ook is het natuurlijk mogelijk om diverse watersporten uit te oefenen op het Bassin d'Arcachon. Wat te denken van bijvoorbeeld zeilen, surfen of waterskien. 

Locatie