campings bassin d'arcachon

Het Bassin d'Arcachon is een zeer populaire plek voor vakantiegangers in het departement Gironde. U vindt er de ruimte, de natuur en u kunt er heerlijk sportief bezig zijn op en rondom het water. In tegenstelling tot de stranden van de nabij gelegen Atlantische Oceaan, is het Bassin d'Arcachon relatief rustig qua stroming en golfslag. Daardoor is het voor met name kinderen veiliger om hier in het water bezig te zijn. 

Daarnaast kunt u natuurlijk ook diverse watersporten beoefenen op het bassin. Wat te denken van waterskieen, zeilen en surfen! Ook in de bossen rondom het bassin kunt u heerlijk recreeren. Er ligt een goed onderhouden netwerk aan fietspaden. Bovendien bieden de bossen u tijdens uw fiets -of wandeltocht voldoende schaduw op een hete zomerdag. 

Ook de dorpjes rondom het Bassin d'Arcachon, zoals Biganos en Gujan-Mestras zijn het bezoeken waard. Het zijn veelal rustige dorpjes, met name in de winterperiode. Echter, in de zomermaaden en in het voorjaar komt de sfeer hier tot leven en kunt u zich prima vermaken in het Zuidwesten van Frankrijk. Het bezoeken van een lokale markt is erg leuk om te doen en u maakt op die manier ook kennis met de specialiteiten op het gebied van eten en drinken in deze regio. 

Rondom het Bassin d'Arcachon vindt u verschillende leuke campings. Hieronder vindt u een overzichtkaartje met enkele van deze campings. Gezien het feit dat de campings in veel gevallen direct aan het water gelegen zijn, heeft u tijdens de warme zomermaanden altijd een fris windje en een mooi uitzicht op uw camping plek. De verkoeling van het water is hier altijd dichtbij.