oesterkwekerijen bassin d'arcachon

Het Bassin d'Arcachon staat natuurlijk bekend om zijn oesters die hier op grote schaal gekweekt worden. De productie van oesters is in deze regio sterk op gang gekomen sinds de 19e eeuw. 

Vandaag de dag vindt u langs het gehele Bassin d'Arcachon tientallen hutten van oesterproducenten. De oester wordt in de meeste gevallen rauw gegeten, eventueel met een beetje citroensap. Met name rond de feestdagen, met kerst en oud & nieuw, vinden de oesters gretig aftrek in deze regio. 

Om eens kennis te maken met deze specialiteit van de regio, is het leuk om bijvoorbeeld een oesterkwekerij te gaan bezoeken. Zo vindt u in de haven van Larros, in de plaats Gujan-Mestras, het zogenaamde oestermuseum. Daar vindt u meer informatie over de geschiedenis van de oester in deze regio, de manieren van kweken en het vak van oesterkweker. Ook kunt u de oester natuurlijk proeven ter plaatse, vergezeld met een heerlijke witte wijn! Ook zijn er in de zomermaanden feesten ter ere van de oester. Onder andere in Andernos-les-Bains en in Ares. 

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van diverse oesterkwekers in de regio van het Bassin d'Arcachon.