dune du pyla

De Dune du Pyla is de allerhoogste zandduin van Europa en torent 107 meter boven het zee niveau uit. De duin heeft een lengte van maar liefst drie kilometer. Waarschijnlijk is deze duin ontstaan doordat in de loop van de tijd zand uit de Sahara deze kant opgewaaid is. De geografische ligging van deze plek heeft uiteindelijk geleid tot het ontstaan van de Dune du Pyla. 

De duin is een zeer bekende toeristische attractie in de Gironde en zuidwest Frankrijk. Vooral gedurende de zomerperiode komen veel toeristen deze duin bezoeken en beklimmen. Het is namelijk erg leuk om met kinderen deze hoge duin te gaan beklimmen en van het uitzicht te genieten bovenop de duin. Op een warme zomerdag krijgt u bij het beklimmen van de duin werkelijk het gevoel alsof u zich in een woestijn begeeft. Bovenstaande foto werd gemaakt door de Franse fotograaf Jean-Philippe Bellon (https://www.jeanphilippebellonphotography.com/) 

Vlakbij de Dune de Pyla zijn volop zwemmogelijkheden. Dus mocht u er zijn, dan zou u beslist zwemkleding mee moeten nemen om een frisse duik te kunnen nemen! 

De Dune du Pyla is gedurende het hele jaar geopend en er zijn volop mogelijkheden om te parkeren vlakbij de duin. U zou een bezoek aan de Dune du Pyla goed kunnen combineren met een hapje eten in het levendige stadje Arcachon. 

Locatie