stranden atlantische oceaan

De kustllijn in het zuidwesten van Frankrijk staat bekend om z'n prachtige, uitgestrekte zandstranden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de stranden aan de Middellandse Zee vindt u in deze regio nog de ongereptheid van de natuur en blijft het massa toerisme grotendeels weg hier. 

Rondom het Bassin d'Archachon en de Dune du Pyla vindt u bij de badplaats Cap-Ferret een uitgestrekt zandstrand. Bij de vuurtoren van Cap-Ferret geniet u bovendien van een prachtig uitzicht over de zee en de duinen. In deze regio is het heerlijk vertoeven en zult u genieten van de prachtige natuur en het grote bosgebied. U kunt er mooie fietstochten maken over het grote netwerk aan fietspaden dat hier uitgezet is. De zogenaamde Vélodyssée, het ongeveer 1200 kilometer langte fietspad tussen Bretagne en Saint Jean de Luz (vlakbij de grens met Spanje) kronkelt door deze regio. Ook vindt u hier een groot aanbod van campings met vele faciliteiten. Bovendien staat dit gebied bekend om haar oesterkwekerijen. En wat is er nu lekkerder om 's avonds met een wit wijntje te genieten van de oesters op een Frans terras! Iets boven Cap-Ferret vindt u de badplaats Lacanau. Lacanau is van oudsher een geliefde plaats voor surfers en bovendien vindt u er een leuke, levendige boulevard met vele winkeltjes die gericht zijn op het toerisme in deze streek. 

Gaat u wat zuidelijker in de regio dan komt u met de plaatsen Biscarosse, Mimizan, Hossegor en Vieux-Bocau verschillende surf hotspots tegen. Bij Biscarosse vindt u bovendien het grootste meer van Frankrijk, waar watersporters zich naar hartelust kunnen uitleven. De plaats Hossegor profileert zich als de surf hotspot van Europa. De golven van de Atlantische Oceaan dagen de vele surfers uit om ze te bedwingen en hun kunsten te vertonen. Wilt u kennismaken met deze sport dan vindt u met name in Lacanau, Biscarosse en Hossegor verschillende mogelijkheden om surf lessen te nemen. 

Houdt u van wat meer rust, kies er dan voor om heerlijk te gaan wandelen, fietsen of vogel spotten in het achterland wat deze kustlijn aan de Atlantische Oceaan rijk is. 

Atlantische Kust