natuur pyrénées-atlantiques

Het departement van de Pyrénées-Atlantiques ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan in het westen en de Pyreneen in het zuiden. Daardoor zie je een enorm rijke flora en fauna terug in deze streek. Dit komt met name tot uiting in de prachtige Bearn streek, die gelegen is in het nationale park van de Pyreneen. In deze Bearn streek vindt u onder andere de valleien van Aspe en Ossau. De ongerepte natuur nodigt hier uit tot het maken van mooie wandelingen. 

De vallei van Ossau strekt zich uit van Pau tot aan de Spaanse grens. De dorpen in deze vallei zijn gelegen rondom de Pic du Midi d'Ossau. Deze 2884 meter hoge berg is het hoogste punt in deze vallei. Rondom deze berg vindt u diverse bergmeren, die bovendien vol met vis zitten. Ook de bekende en beruchte Col d'Aubisque is in dit gebied gelegen en daagt sportieve wielrenners uit tot het maken van de beklimming van deze mythische col. 

Op de grens van de departementen Pyrénées-Atlantiques en Hautes-Pyrénées vindt u de grotten van Bétharam. Een indrukwekkend ondergronds tafereel.

Het westen van de Pyrénées-Atlantiques staat bekend om haar zandstranden en surfspots, zoals Biarritz en Hendaye. Metershoge golven komen hier op de stranden van de Atlantische Oceaan aanrollen en nodigen u uit om een frisse duik in zee te nemen!