gorges de kakuetta

De kloof van Kakuetta is een twee kilometer lange kloof die in de loop van de tijd uitgesleten is door de rivier Kakuetta. De kloof is gelegen aan de westzijde van het nationale park van de Pyreneen. 

Het is mogelijk om een wandeling te maken door deze kloof. U vindt er veel groen en een divers aanbod van natuurschoon en veel groen, zoals varens en mossen. De kloof loopt zeer grillig door het landschap en gaat van breed naar smal. Op sommige plekken is de kloof zelfs minder dan drie meter breed. 

U moet erop rekenen dat de wandeling door deze kloof ongeveer drie uur in beslag neemt. Aan het eind van de wandeling komt u bij een prachtige 20 meter hoge waterval uit. Bovendien is de zogenaamde Grotte du Lac gelegen aan het eind van de kloof. Wanneer u besluit om te gaan wandelen in de Gorges de Kakuetta, denk er dan ook eens over om de Passerelle d'Holzarte te nemen. Deze 140 meter lange loopbrug die 170 meter boven de kloof hangt, is slechts 8 kilometer verwijderd van de Spaanse grens. Vanaf deze loopbrug, die heden ten dage nog gebruikt wordt om het vee te verplaatsen naar hoger gelegen gedeeltes in de bergen, heeft u een prachtig uitzicht over de kloof en het gebergte van de Pyreneen. 

Locatie