de bourbonnais

Het middelgebergte gebied van de Bourbonnais is een lieflijk en vredig gebied in het zuiden van het departement van de Allier. Het gebergte is niet ruig en steil, maar glooiend en gezegend met een gematigd relief. Hierdoor is het een fijn gebied om in te wandelen of bijvoorbeeld te mountainbiken. De hoogteverschillen zijn namelijk uitstekend te overbruggen en de toppen van de bergen zijn goed te bereiken per fiets of al wandelend. Hoogste punt van de Bourbonnais is de Pic de Montoncel. 

Vaak wordt de regio Bourbonnais in één adem genoemd met de meer zuidelijk gelegen vulkaansteek in de Auvergne, maar op het vlak van geologie en geschiedenis heeft deze streek echt haar eigen identiteit. Het gebergte in het zuidelijk gelegen Centraal Massief is namelijk veel ruiger. 

Dit gebied behoorde in vroeger tijden toe aan het hertogdom van de Bourbon. Op het gebied van natuurlijk erfgoed vindt u in de Bourbonnais ook watervallen, zoals bijvoorbeeld de waterval van Pisserotte, de Puy de Roc en restanten van kastelen en kerken, zoals onder andere de mooie Romaanse kerk in Chatel-Montagne.