foret de troncais

Het Foret de Troncais wordt algemeen beschouwd als het meest bekende eikenwoud van Europa. Het is een groot bosgebied met eeuwenoude eiken die zorgen voor een prachtig bladerdek. Het bos is gelegen in het westen van het departement Allier. 

In het Foret de Toncais vindt u diverse wandel -en fietspaden. Ook voor mountainbikers zijn er routes uitgestippeld. Daarnaast zijn er vijf meren aanwezig en twee daarvan beschikken over een eigen strand met waterglijbaan voor de kinderen. Hier kunt u dus zwemmen, recreeren en lekker uitrusten. Ook vissers kunnen uitstekend uit de voeten langs de oevers van de meren in dit bosgebied. In het Foret de Troncais is nog volop wild aanwezig, zoals herten, reeen en everzwijnen. Gaat u in de vroege ochtend een wandeling maken, dan kunt u dus wellicht één van deze dieren spotten. In de herfst krijgen de bladeren van deze eiken een mooie herfstachtige kleur en zult u vele paddestoelen kunnen bewonderen. Ook voor kinderen is dit erg leuk. 

Het hout van de eiken van het Foret de Troncais wordt o.a. gebruikt voor het laten rijpen van de cognac en de wereldberoemde rode Bordeaux wijnen. Het gezegde gaat dat een goede cognac of wijn pas oud kan worden in vaten van het hout uit het eikenwoud van de Troncais.

Rondom het Foret de Troncais vindt u leuke plaatsen, zoals Moulins en Montlucon. Bezoek de lokale markten of winkeltjes hier eens na een intensieve wandeling in het bos en geniet van een heerlijk glas wijn op één van de leuke terassen.