puy de dome

De Puys de Dome is een mythische vulkaan, gelegen in de Auvergne. De berg heeft een hoogte van 1465 meter. Het is daarmee niet de hoogste berg in het gebied. Echter, indien u op de top van de Puy de Dome staat, heeft u een prachtig uitzicht over het gehele vulkanen gebied in de Auvergne. Mede daardoor trekt deze vulkaan hordes toeristen ieder jaar. 

De zogenaamde 'keten van de Puys', de keten van vulkanen die zich met een lengte van 60 kilometer van noord naar zuid uitstrekt, is een prachtige aaneenschakeling van kraters en kegels. Sinds een aantal jaren wordt de Puy de Dome beschermd om erosie tegen te kunnen gaan, om zo op de lange termijn dit prachtige natuur verschijnsel te behouden. Dit heeft ertoe geleid dat auto's, campers en andere motorvoertuigen de berg niet meer op mogen. Ook met de fiets is het niet toegestaan om de berg op te rijden. 

U kunt met een treintje naar de top van de Puy de Dome gebracht worden. Deze zogenaamde 'Panoramique des Domes' brengt u in 15 minuten naar de top, waar u zult genieten van een adembenemend uitzicht over de gehele regio. Bij het treinstation vindt u ook een informatie centrum, waar u meer te weten kunt komen over de achtegrond van deze regio en haar geschiedenis. Ook kunt u besluiten om al wandelend de Puy de Dome te bedwingen. Via het Chemin des Chevres, het geitenpad, kunt u een prachtige wandeling maken naar de top van de berg. Het startpunt van deze route is gelegen bij het treinstation. Andere route om te wandelen is de Chemin des Muletiers, waarvan het startpunt op de Col de Ceyssat gelegen is. Dit is ongeveer 5 minuten van het treinstation verwijderd.

De waaghalzen onder u kunnen er ook voor kiezen om een paragliding sprong te maken of een ballonvaart tocht over de streek. Als een vogel vliegt u dan over het vulkanen gebergte en geniet u van de prachtige natuur onder u!