bourgogne

De Bourgogne streek is gelegen in het midden van Frankrijk en wordt door velen geassocieerd met het goede leven. Goed eten en drinken kunt u namelijk perfect in de Bourgogne. Het is één van de meest bekende wijnstreken van Frankrijk en vele bekende wijnen, zoals de Chardonnay en de Pinot Noir, komen hier vandaan. Het is daarom dus ook niet vreemd dat het landschap in deze regio voor een groot gedeelte wordt bepaald door de wijnbouw. 

Van oudsher is de Bourgogne een zeer welvarende streek. Ook nu nog is te zien dat de rijkdom er nog steeds heerst. U vindt er vele kastelen en prachtige landhuizen. Mocht u tijdens uw reis een overnachting geboekt hebben in de departement hoofdstad Dijon, aarzel dan niet om de stad even ter verlaten en de regio te verkennen. Als u bijvoorbeeld de N74 gaat rijden tussen Dijon en Beaune, dan rijdt u door een mooi, glooiend landschap met uitgestrekte wijngaarden. U zult diverse dorpjes passeren, waar u bijvoorbeeld op een leuk terras de lekkerste wijnen van de streek kunt gaan proeven!

Naast de wijngaarden kenmerkt de Bourgogne zich in haar natuur ook door de bossen en heuvels die in deze regio aanwezig zijn. Het nodigt dus zeker ook uit om te gaan fietsen in deze regio.

bereikbaarheid

Vanuit Nederland is de Bourgogne gemakkelijk te bereiken via de zogenaamde 'Route du Soleil'. Na de stad Metz gaat u richting Nancy om vervolgens via de A31 richting Dijon te rijden. 

klimaat

Het klimaat van de Bourgogne regio staat bekend als een landklimaat. De zomers kunnen er zeer warm zijn en de winters zeer koud. In de zomer kent de Bourgogne vele zonuren, wat uiteraard de rijping van de druiven voor de wijnbouw ten goede komt. Door het heuvelachtige landschap en de warmte tijdens de zomer, kunnen daarentegen wel gemakkelijk pittige onweersbuien ontstaan.