morvan

In het westen van de Bourgogne regio is het beschermde natuurgebied van de Morvan gelegen. Het bestaat uit de zogenaamde Haut Morvan in het zuiden en de Bas Morvan in het noorden. In tegenstelling tot de natuur in overige gedeeltes van de Bourgogne, is de Morvan behoorlijk bergachtig. 

U vindt in de Morvan bossen, beken, rivieren en meren. Een rivier die ontspringt in de Morvan is de Yonne. deze bekende Franse rivier mondt uiteindelijk uit in de Seine rivier. Door het heuvelachtige karakter van de Morvan nodigt dit natuurgebied u uit om te gaan fietsen of wandelen. Maar ook dieren liefhebbers komen hier aan hun trekken. De Morvan herbergt namelijk een diverse flora en fauna, waardoor er ook vele verschillende diersoorten leven. 

Als u in de Morvan bent, moet u beslist eens gaan kijken naar de zogenaamde ‘Gorges de la Canche’. Dit zijn beekjes die zich in watervallen naar beneden storten en zo door de natuur heen gaan. Vanaf de weg tussen Autun en Château-Chinon gaat u de natuur in en dan komt u de Gorges de la Canche tegen.

Door de aanwezigheid van vele meren, kunt u hier vele watersport activiteiten ondernemen. Met name het meer van Les Settons is een perfecte uitvalsbasis hiervoor. Ook vissers kunnen uiteraard hun hart ophalen in de Morvan. 

Tenslotte biedt de natuur in de Morvan natuurlijk ook veel ingredienten voor de ambachtelijke, lokale keuken. Loopt u daarom tijdens uw verblijf in de Morvan eens over de lokale markten in één van de dorpjes in deze streek. U vindt er vele producten die hun oorsprong vinden in het natuurgebied van de Morvan!