kamperen in de morvan

Kamperen in de Morvan regio is genieten van de rust, ruimte en het authentieke Frankrijk. Vele mensen denken bij kamperen in de Bourgogne waarschijnlijk aan de uitgestrekte wijnvelden, gelegen tegen de mooie hellingen rond de steden Dijon, Beaune of Macon. Hier vindt u natuurlijk een mooi aanbod van kunst, cultuur en mooie steden. Deze aspecten vindt u zeker terug als u gaat kamperen op een camping in de regio Dijon. Maar zoekt u de pure natuur en de afwisseling in het landschap, dan moet u beslist eens een bezoek gaan brengen aan de Morvan. Door het reserven van een camping in de Morvan gaat u kennismaken met het rustieke deel van de Bourgogne. 

De Morvan is een streek met een grote diversiteit aan landschappen. U zult er campings vinden die verscholen liggeni in het dunbevolkte landschap en waarvan u het bestaan niet had verwacht. 

De streek kent met name in het noordelijke en in het zuidelijke deel een bergachtig gebied en in het tussenliggende deel is een waterrijk gebied gelegen. Hier stromen rivieren, vindt u grote meren en een bocage achtig landschap. Dit gebied is erg geschikt voor het uitoefenen van watersportactiviteiten, zoals surfen of kanoen. Ook kunt u fantastische wandelingen maken in de Morvan, waar meer dan 1500 kilomter aan wandelpaden gelegen zijn. Komt u voor het mooie weer en vele uren zonneschijn? Dan bent u in de Morvan niet aan het juiste adres. De streek kent voor Franse begrippen veel neerslag en weinig zonuren. Daar staat tegenover dat de rust, de ruimte en het landschap veel vergoeden en volop ingredienten bieden voor een mooie vakantie op de camping in de Morvan. 

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Morvan.