gorges du tarn

De Gorges du Tarn is een kloof van ruim 50 km lengte, die zich een weg baant door het landschap van de Aveyron en Lozere. De kloof is gelegen tussen de plaatsen Quezac en Le Rozier. Het is misschien wel de meest bekende kloof van Frankrijk. Door de aanwezigheid van kastelen, mooie oude dorpjes en imposante rotspartijen en kliffen, heeft de Gorges du Tarn een sterkte toeristische reputatie.

U heeft de mogelijkheid om deze kloof op verschillende manieren te verkennen. Via de departementale weg D907 kunt u de kloof bijvoorbeeld per auto, motor of fiets volgen. Doordat er veel hoogte verschillen in de weg zitten, heeft u op sommige punten het idee alsof u 'opgeslokt' wordt door de imposante rotspartijen die u omgeven. Dit maakt de Gorges de Tarn zeer indrukwekkend en absoluut de moeite waard om te verkennen! 

Ook kunt u natuurlijk per kano of kayak gaan varen over de rivier de Tarn, die door de kloof stroomt. Vertrekpunten voor een schitterende kano tocht zijn Sainte-Enimie (op de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk) of La Malene. Tijdens uw kano tocht zult u genieten van het natuurschoon en het karakteristieke landschap met haar eeuwenoude dorpjes en kastelen, zoals het kasteel van Prades. Vertrekt u vanuit La Malene, dan komt u in het smalle gedeelte van de kloof terecht en zult u ook de grot La Mornie zien liggen. Die kunt u vervolgens van binnen gaan bekijken. 

Besluit u om een wandeltocht te maken door de Gorges du Tarn, dan kunt u genieten van prachtige uitzichtpunten. Op sommige plekken is de kloof zo'n 500 meter diep en kijkt u dus de indrukwekkende diepte in. Vergeet niet uw fototoestel mee te nemen dus! Éën van deze uitzichtpunten is het zogenaamde 'Point Sublime', gelegen in het dorpje Saint-Georges-de-Lévéjac.