natuur gard

Het departement Gard heeft haar naam te danken aan de rivier Gardon die door het departement stroomt. Deze rivier stroomt ook onder de wereldberoemde Pont du Gard, het Romeinse aquaduct tussen Uzes en Nimes. Een andere rivier die door het departement stroomt is de rivier de Ceze en daarmee zijn we direct aangekomen bij de volgende toeristische trekpleister die de Gard zo bijzonder maakt: het plaatsje La-Roque-sur-Ceze. Dit schilderachtige plaatsje beschikt over een prachtig oud centrum met smalle straatjes en een prachtig uitzicht over de omgeving. Een aanrader!

In de directe omgeving van La-Roque-sur-Ceze zijn ook de watervallen van Sautadet gelegen. De rivier de Ceze kronkelt zich hier door de grote stenen en heeft op die manier kleine watervalletjes gecreerd. Het is leuk, maar tegelijkertijd gevaarlijk, om hier te spelen en te springen van de stenen in het water. Zeker met kleine kinderen blijft het oppassen! 

Verder naar het zuiden van het departement Gard komt u uiteindelijk bij de Camargue terecht. Dit grote moerasgebied met wilde dieren, zoals paarden, stieren en flamingo's, biedt daarnaast ook eeuwenoude steden zoals Nimes, Aigues-Mortes en Grau du Roi.