cascades sautadet

Vlakbij de plaats La Roque-sur-Ceze, wat overigens een leuke plaats is om te bezoeken, zijn de watervallen van Sautadet gelegen. Dit natuur schouwspel is het gevolg van het water dat zich door de rotspartijen wurgt en in de loop van de tijd geleid heeft tot het ontstaan van gaten, watervalletjes en beekjes in dit stuk natuur. Zeker vlakbij de brug is de kracht van het verwoestende water goed waar te nemen. Hoe verder u vervolgens loopt, hoe rustiger het water wordt. 

Jaarlijks trekken de watervallen van Sautadet vele toeristen die hier komen om te zonnebaden en zwemmen, springen en spelen in het kolkende water. Op sommige plekken is het zeer onverstandig en erg gevaarlijk om het water in te springen. Er staan niet voor niets waarschuwingsborden opgesteld! Beter kunt u, met een toeziend oog, op een afstand genieten van de kracht van het water en verderop heerlijk pootje baden op een rustige plek. 

De watervallen van Sautadet komen uiteindelijk uit in de rivier de Ceze, die zijn oorsprong overigens kent in de Cevennen, en uitmondt in de Rhone. De kracht van het stromende water tegen de brede rotspartijen heeft uiteindelijk geleid tot het ontstaan van de vele gaten en gleuven. Deze eroderende werking van de elementen op een rotsformatie is bijvoorbeeld ook goed te zijn bij het ontstaan van de orgelpijpen van Ile-sur-Tet in de oostelijke Pyreneen streek. 

In de zomerperiode kan het erg druk zijn bij de watervallen van Sautadet. Vele zonaanbieders en waterliefhebbers van de nabijgelegen campings kiezen dan hun plekje uit op de rotsen. 

Locatie