cirque de navacelles

Aan de zuidelijke rand van het Centraal Massief ligt een wonderbaarlijke schepping van de natuur: het Cirque de Navacelles. Dit door de natuur gecreerde keteldal maakt onderdeel uit van de Gorges du Vis, de kloven van de rivier de Vis. Deze rivier heeft in de loop van de tijd haar loop verlegd, waardoor dit prachtige keteldal ontstaan is. Het dorpje Navacelles is gelegen onderin het keteldal op een diepte van 300 meter en wordt omringd door de indrukwekkende wanden van het dal. 

De rivier de Vis loopt vlak naast het dorpje Navacelles en op een warme zomerdag is het heerlijk afkoelen bij en in de rivier. U kunt er zwemmen in het verkoelende water en heerlijk picknicken in het groene gras naast het water. Daarnaast zijn er een aantal stroomversnellingen en kleine watervallen, wat het extra leuk maakt om een duik te nemen in het water van de Vis. Ook zijn er verschillende wandelroutes uitgezet en kunt u dus een mooie wandeltocht maken door de directe omgeving van het Cirque de Navacelles. 

Als u bij het Cirque de Navacelles bent, zult u een aantal surrealistische ervaringen waarnemen. De rivier en watervalletjes die er liggen zorgen voor verkoeling in de droogte en warmte van het omringende keteldal. De wanden van het keteldal geven u als het ware het gevoel alsof u in een grote arena staat, waarin het dorpje Navacelles het middelpunt onderin vormt. Het gras tenslotte rondom het dorpje in het dal waar vroeger de rivier stroomde, geeft u nu het gevoel alsof u in een parkje wandelt. 

Bent u met de auto of motor dan is het aan te raden om de D713 over het kalkplateau van Blandas te nemen en te rijden richting 'Les Belvederes de Blandas' Daar geniet u van het prachtige uitzicht over het keteldal van het Cirque de Navacelles. Hieronder vindt u de exacte locatie. Vervolgens zak u met uw motor of auto af richting het dorpje beneden in het dal. 

Les Belvederes de Blandas