de cevennen

De Cevennen is een uitgestrekt natuurgebied, gelegen aan de onderzijde van het Centraal Massief. Een groot deel van de Cevennen maakt deel uit van het departement Lozere. Het wordt gekenmerkt door een afwisseling van landschappen. De zogenaamde 'causes', de kalkplateaus liggen in het zuiden van de Cevennen. Dit deel is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. 

Tussen de bergtoppen Mont Lozere en Mont Aigoual strekt het nationale park van de Cevennen zich uit. Dit is een beschermd natuurgebied waar u een zeer rijke flora en fana tegenkomt. Een enorme diversiteit aan bloemen zult u in de Cevennen tegenkomen, en in de maanden mei en juni zijn deze in volle bloei en wemelt het van de vlinders.

U kunt er prachtige wandelingen maken en de natuur is nog ruw en ongerept in dit gebied. Bossen worden afgewisseld door hoogvlaktes met rotsen en graslanden. Dit alles in een bergachtig landschap, wat zeer dunbevolkt is. Verspreid vindt u lokale boerderijen door het landschap heen en hier wordt nog het echte Franse leven geleefd. De woningen zijn gemaakt van natuursteen en maken een mooi onderdeel uit het van het landschap. Bezoekt u beslist eens de lokale markten, waar u heerlijke streekproductn kunt kopen, zoals de geitenkazen, jammen of honing.

Ook vindt u er indrukwekkende kloven, zoals de Gorges du Tarn, met soms duizenlingwekkende dieptes van wel 500 meter. Boven de kloven ziet u de roofvogels cirkelen, die wachten op hun prooi in de diepte. En natuurlijk zijn ook in de Cevennen weer mooie grotten te bezoeken, zoals de grotten l'Aven Armand en Dargilan. 

De Cevennen lenen zicht uitstekend tot het maken van mooie wandelingen. Via deze link leest u meer over deze mogelijkheden. Maar ook indien u met de mountainbike een tocht wil maken door het ongerepte landschap, kunt u in de Cevennen uitstekend uit de voeten.