campings in de cevennen

Als u van rust, ruimte en groen houdt, dan bent u in de Cevennen aan het juiste adres. Deze streek, gelegen in de departementen Lozere, Hérault en Gard, staat bol van imposant natuurschoon, rotsformaties, kloven en prachtige vergezichten. Wat te denken bijvoorbeeld van de rotspartijen van de Gorges du Tarn of het bijzondere Cirque des Navacelles

Het natuurpark van de Cevennen nodigt u ook uit tot het maken van lange wandelingen. Trekt u svp wel solide wandelschoenen aan, aangezien de meeste wandelpaden over rotsachtige ondergrond gaan en u soms stevig zult moeten klimmen. Eenmaal flink geklommen, zult u in de Cevennen genieten van prachtige vergezichten. Vergeet u dus vooral niet om foto's te maken van het prachtige natuur decor waarin u wandelt.

De lokale bewoners staan bekend als zeer gastvrij en behulpzaam. U zult vele authentieke boerderijen zien in de Cevennen, waar het oude ambacht van bijvoorbeeld kaas maken nog hoog in het vaandel staat. 

In de Cevennen zult u over het algemeen rustige campings vinden die midden in het groen van de omgeving verscholen liggen. De drukte van de campings die aan de kustlijn van de Languedoc-Roussillon gelegen zijn, treft u hier niet aan.   

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van enkele campings in de Cevennen.