pont du gard

De beroemde Pont du Gard is een imposant bouwwerk uit de Romeinse tijd. Doel van de bouw van dit aquaduct was om de stad Nimes, departement hoofdstad van de Gard, te kunnen voorzien van water. De vele badhuizen, bronnen en fonteinen moesten namelijk van water voorzien worden. Het aquaduc had uiteindelijk een totale lengte van 50 kilometer en zorgde ervoor dat het water in uit de rivier de Eure, bij Uzes, naar Nimes werd vervoerd. Om het dal van de rivier de Gardon te kunnne overbruggen werd uiteindelijk de Pont du Gard ontworpen. 

Middels een constructie met 3 lagen en een stapeling van stenen werd dit indrukwekkende bouwwerk gedurende een periode van 14 jaar gebouwd. Het water stroomde uiteindelijk over het bovenste niveau van de brug. En op het onderste niveau van de brug werd een weg aangebracht. Deze werd destijds gebruikt door handelaren die richting Nimes trokken. Tegenwoordig kunt u nog steeds deze weg te voet nemen om het dal van de Gardon over te steken. 

Tegenwoordig worden er rondom de Pont du Gard diverse activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Zo vindt u nabij de brug La Grande Expo, een informatie bezoekerscentrum waar u meer te weten komt over de Pont du Gard en de geschiedenis van de Romeinse tijd in deze regio. In het voorjaar en in de zomer is de Pont du Gard iedere avond prachtig verlicht. Daarnaast worden er in juni en juli diverse feesten en concerten georganiseerd nabij de Pont du Gard. 

Wilt u graag verblijven op een camping in deze regio, kijk dan eens op deze pagina. 

Locatie