lac de pareloup

Het Lac de Pareloup is een kunstmatig gecreerd meer, gelegen tussen de departement hoofdstad Rodez en Millau in de Aveyron. Middels stuwdammen wordt het waterniveau op peil gehouden. Uiteindelijk profiteren duizenden huishoudens van de stroomopwekking dat door het meer van Pareloup gerealiseerd wordt. 

Het Lac de Pareloup biedt met name in de zomerperiode een uitstekend decor voor recreatie op en om het water. Rondom het uitgestrekte meer zijn verschillende strandjes aangelegd, waar u heerlijk kunt zonnebaden, zandkastelen kunt bouwen met de kinderen of lekker pootje baden in het water. Op het water heeft u de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen, zoals zeilen, jetski of windsurfen. Door de langzaam aflopende oevers is het meer van Pareloup bovendien een veilige plek om te zwemmen voor de kinderen. In de zomermaanden wordt er bovendien op bepaalde strandjes gesurveilleerd met badmeester posten. 

Vanwege het feit dat het Lac de Pareloup vele zij aftakkingen bezit, kunt u in alle rust op één van de vele oevers in klein gezelschap genieten van de rust van de natuur en het geluid van het kabbelende water. 

Rondom het meer vindt u veel groen en kunt u heerlijk wandelen, fietsen of mountainbiken op de uitgezette paden. De dorpjes in de omgeving van het meer ademen nog de sfeer van het authentieke Frankrijk. Een goed voorbeeld hiervan is het plaatsje Brousse-le-Chateau, dat geclassifiseerd staat als één van Frankrijk's mooiste dorpjes. 

Campings en andere overnachtingsmogelijkheden vindt u ook in overvloed langs het meer van Pareloup. Daarbij geniet u van een mooi uitzicht over het meer en sommige campings beschikken zelfs over hun eigen zandstrand. 

Lac de Pareloup