natuur franche-comté

De regio Franche-Comté is gelegen in het oosten van Frankrijk en trekt veel natuurliefhebbers. De streek heeft namelijk ontzettend veel te bieden voor mensen die van de natuur houden en lekker actief in de natuur bezig willen zijn. Het massatoerisme is niet aanwezig in de Franche-Comté en u vindt er nog de authentieke, ongerepte natuur. Of u nu op zoek bent naar grotten, meren, rivieren of watervallen: in deze regio zult u het allemaal vinden. 

Wie aan de Franche-Comté regio denkt, komt al vaak snel uit bij de Jura. De Jura is namelijk een zeer populaire regio voor Nederlanders die houden van ontspanning en actief bezig zijn in de buitenlucht in Frankrijk. In de Jura zijn vele campings te vinden en deze campings liggen in de meeste gevallen dichtbij één van de vele meren in de Jura. Maar de Jura is méér dan alleen een aaneenschakeling van meren. U vindt er namelijk uitgestrekte bossen, hooglanden en rivieren. Dit landschap leent zich uitstekend tot het ondernemen van sportieve activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken of raften. 

Dankzij de ligging nabij de Zwitserse grens kunt u vanuit Franche-Comté gemakkelijk een dagtrip maken naar de andere zijde van de grens en op die maniet even op ontdekking te gaan in het Zwitserse landschap!

Ook op cultureel en historische gebied komt u uitstekend aan uw trekken in de Franche-Comté. Plaatsen als Besancon, Dole en Belfort laten u kennis maken met het rijke verleden van deze streek. Besancson is de hoofdstad van de regio en staat met name bekend om haar prachtige citadel.