lac de vouglans

Het meer van Vouglans is het derde grootste stuwmeer van Frankrijk en is gelegen nabij de plaats Moirans-en-Montagne. Het behelst een lengte van ongeveer 35 kilometer en schittert door haar turquoise kleur van het water. Het meer is geheel omgeven door bosachtig gebied en op de oevers zijn wandel -en fietspaden gelegen. Dit maakt het daarom erg geschikt om bijvoorbeeld een mountainbike tocht of een mooie wandeling rondom het meer van Vouglans te maken. 

Daarnaast biedt het meer van Vouglans ook drie aangelegde plezierhavens met bijbehorend zandstrand. Daardoor kunt u genieten van tal van watersporten op het meer, zoals surfen, zeilen, waterfietsen of waterski. Bovendien is het meer van Vouglans uitermate geschikt voor het beoefenen van de vissport. Vele vissers komen erheen om snoek en karpers te vissen. Ook zijn er vele kleine kreekjes te vinden waar u in alle rust kunt genieten van een prachtig uitzicht over het meer, onder het genot van een heerlijke picnick. 

Aanrader: neem tijdens uw bezoek aan het meer van Vouglans ook even de moeite om de stuwdam te gaan bekijken. Deze indrukwekkende dam, met een hoogte van 130 meter, werd in 1968 gebouwd en zorgt voor de opwekking van energie voor de regio. 

Locatie