de camargue

De Camargue is een prachtig natuurgebied in het uiterste zuiden van Frankrijk en staat in een open verbinding met de Middellandse Zee. Het natuurpark kent een enorme diversiteit op het gebied van flora en fauna. Zo vindt u er flamengo's, wilde paarden en exotische vogelsoorten. Verder vindt u er veel water in de vorm van meren en lagunes en duingebieden, moerassen en bossen. De Camargue speelt in de regio een zeer belangrijke rol voor de rijstteelt, zoutwinning en de wijnbouw. 

Door het gebied vindt u een groot netwerk van fietspaden en het is prachtig om er doorheen te fietsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie fietstocht maken naar de vuurtorenv an Phare de la Gacholle over een kilometerslange dijk. Aan weerszijden van de dijk heeft u een goed zicht op het waterrijke gebied van Camargue met haar meren, moerassen en lagunes. 

Ook is het leuk om vogels te spotten in het gebied of de lokale 'cowboys' aan het werk te zien bij het drijven van de alom bekende zwarte stiren van de Camargue. Op hun kenmerkende witte paarden drijven zij de kuddes vooruit. 

De streek rondom de Camargue heeft daarnaast een aantal leuke stadjes die het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld de plaats Arles, met haar Romeinse overblijfselen en amfitheater. Maar ook de plaats Saintes-Maries-de-Mer is erg leuk om te bezoeken. In deze plaats staat de verering van Maria centraal. Mocht u de kerk in deze plaats bezoeken, aarzel dan niet om even naar boven te klimmen. U kunt dan namelijk genieten van een prachtig uitzicht over het stadje. Verder zijn er leuke winkelstraten en beschikt de plaats bovendien ook over een mooi zandstrand. 

In de Camargue is dus volop te doen, zowel op het gebied van natuur als cultuur. Maar vergeet u ook niet de gastronomische kanten van de Camargue. De kenmerkende rode rijst met het stierenvlees uit de streek zijn een heerlijk streekgerecht en worden geserveerd met de lekkere wijnen uit deze wijnregio. 

Locatie