FONTAINE DE VAUCLUSE

Het plaatsje Fontaine de Vaucluse, waaraan het departement Vaucluse haar naam te danken heeft, is een schilderachtig dorpje dat jaarlijks vele toeristen trekt. Dit is onder andere te danken aan het feit dat in deze plaats de rivier de Sorgue zijn bron kent. Het water ontsprint hier in een diepe kloof en de kracht waarmee het water hier naar boven komt is één van de krachtigste bronnen in Europa. Met name in de maand maart, wanneer de sneeuw gesmolten is, is deze bron zeer krachtig. 

Langs de oevers van de rivier de Sorgue vindt u hier enkele zeer gezellige terrassen waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de rivier en haar omgeving. Het water is kraakhelder en u zult genieten van het alsmaar woelende water van de bron van de Sorgue. Vergeet tijdens uw bezoek aan Fontaine de Vaucluse niet om de diverse musea en de aloude papiermolen in deze plaats te bezoeken!

Ook heeft u de mogelijkheid om een kano te huren en vanaf hier te starten met een prachtige kanotocht over de rivier de Sorgue. 

Locatie