gorges du toulourenc

De Gorges du Toulourenc is ontstaan doordat de rivier de Toulourenc diepe kloven gekrast heeft in de rotsen nabij het plaatsje Veaux. Op warme zomerdagen vormt deze kloof het perfecte stukje ontspanning. Het laagstaande, koele water, nodigt namelijk uit tot het pootje baden op één van de kleine strandjes in de kloof. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een wandeling te maken door het water in de kloof. Zoals gezegd is het water lekker koel en is er volop schaduw, waardoor u een fijn stukje verkoeling vindt tegen de hitte die in de zomermaanden juli en augustus zo heerst in deze regio. 

De rivieren Ouveze en Toulourenc zijn de enige rivieren waarin nog enigszins een laagje water staat in de zomerperiode. Dit komt omdat deze rivieren gevoed worden door bronnen rondom de Mont Ventoux. Het is dus leuk om een wandeling met het gezin door de kloof te maken. Als startpunt voor deze wandeling kunt u kiezen voor het plaatsje Veaux. Van daaruit wandelt u stroomopwaarts richting St Léger. Tijdens de wandeling kunt u genieten van een pick-nick op één van de strandjes en geniet u van de grillige rotspartijen in het helderblauwe water. Ook voor kinderen is het doorlopen van deze kloof bij laagstaand water prima te doen. Let wel goed op bij het beklimmen van de rotsen. Deze kunnen namelijk verraderlijk glad zijn. 

Een wandeling door de Gorges du Toulourenc is prima te combineren met een bezoek aan de Mont Ventoux of een bezoek aan het prachtige plaatsje Brantes, gelegen op de grens van de departement Drome en Vaucluse. 

Locatie