gorges du cians

Ten zuiden van het nationale park van Mercantour liggen de Gorges du Cians. Het is een kloof die minder bekend is dan bijvoorbeeld de Gorges de Verdon. Echter, het is absoluut de moeite waard om deze kloof eens met de auto te doorkruisen. Door de eeuwen heen, heeft het water van de rivier de Cians deze kloof uitgesleten in het rots gebergte.

U maakt kennis met een schitterende natuur en de kenmerkende rode kleur van de rotswanden aan weerszijden van de kloof. Vanaf het leuke plaatsje Beuil (zie locatie op de kaart hieronder) rijdt u de D28 richting Rigaud in zuidelijke richting. Onderweg vindt u verschillende plekken om even te stoppen en te genieten van het mooie uitzicht. De typische rode kleur van de rotsen wordt gevormd door het zogenaamde schistgesteente, wat zeer broos en erosie gevoelig is. 

Al rijdende door de kloof zult u uiteindelijk in het dal van de rivier de Var terechtkomen, nabij Touet-sur-Var. Dit plaatsje is prachtig gelegen op een rots en torent majestueus uit boven haar omgeving. Vanuit Touet sur Var kunt u vervolgens de D6202 langs de rivier de Var volgen in westelijke richting en komt u in het prachtige, historische stadje Entrevaux uit. 

Locatie