campings gorges du verdon

De Gorges du Verdon, de imposante natuurlijke kloof, vormt de natuurlijke grens tussen de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Het is een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel dat jaarlijks vele toeristen trekt om te genieten van het natuurschoon, het water en de omgeving. Maar ook de sportieve vakantieganger vindt in dit gebied alles wat zijn hartje begeert. Zo kunt u gaan kano varen op het water tussen de imposante kliffen van de Verdon, u kunt gaan mountainbiken in de bosrijke omgeving of gaan wandelen en genieten van de uitzichtpunten die u tijdens uw tocht tegenkomt. De Gorges du Verdon laten u zien hoe nietig de mens is, in vergelijking met de grootsheid en kracht van deze wereldberoemde kloof in de Provence!

Bent u op zoek naar een camping in de buurt van de Gorges du Verdon dan zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Rondom het Lac de Sainte-Croix aan de westzijden van de Gorges vindt diverse campings en in het oostelijke deel van de Gorges, nabij Castellane, vindt u ook vele campings. 

Tijdens uw vakantie geniet van het warme klimaat van de Provence en het heerlijke eten en drinken wat de Provence te bieden heeft. De zomeravonden op de campings in de Provence zijn lang en zwoel en voor jong en oud is hier genoeg te beleven!

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van enkele campings in de directe omgeving van de Gorges du Verdon.