lac de castillon

Het Lac de Castillon is een groot stuwmeer dat gelegen is vlakbij de plaats Castellane. Het is een favoriete vakantiebestemming voor veel Nederlanders en rondom het meer vindt u dan ook een groot aantal campings. Samen met het Lac de Saint Croix vormt het Lac de Castillon het grootste meer uit de omgeving. Het stuwmeer van Castillon ontstond door de bouw van de dam bij Castillon. Echter, gedurende de decennia heen, werd het steeds meer een toeristische bestemming voor liefhebbers van watersport en recreatie rondom het meer. 

Op het meer kunt u een grote diversiteit van watersporten uitoefenen. Wat te denken van zwemmen, duiken, raften of windsurfen. Het water in het meer is afkomstig uit de beroemde rivier de Verdon, waarvan de Gorges du Verdon een belangrijke toeristische trekpleister vormen. Deze zijn gelegen in de regio. 

Vanuit het Lac de Castillon bent u bovendien in korte tijd in de Gorges de Daluis of de Gorges de Cians. Door de rode kleur van de rotsen dragen deze kloven de bijnaam 'Colorado Nicois' Het is bijzonder om met de auto eens door deze kronkelende kloven heen te rijden en te genieten van deze bijzondere natuurpracht.   

Locatie