les alpilles

Het park Les Alpilles is één van de kleinste officiele natuurparken van Frankrijk. Echter, dankzij de enorme diversiteit van haar aanwezige natuur is het park een paradijs voor wandelaars. Het park ligt op een kalkrijk bergmassief rondom het stadje Saint-Remy-de-Provence. Een ander plaatsje dat hier gelegen is, is Les-Baux-de-Provence. 

Zoals reeds vermeld, is Les Alpilles een park dat op het gebied van natuur ontzettend veel te bieden. U vindt er in feit alles waar de Provence voor staat: olijfbomen, cipressen, wijnvelden en romaanse kapellen in de dorpjes. 

Ook op het gebied van geschiedenis heeft Les Alpilles enorm veel te bieden. U zult in de schilderachtige dorpjes vele monumenten tegenkomen, die de eeuwenoude historie van dit gebied zo rijk maken. Maar daarnaast vindt u in de vredige plaatsen ook archeologische opgravingen, kapelletjes en typische streek boerderijen. 

Natuurlijk is er ook toerisme en zijn er campings, chambre d'hotes of hotelletjes te vinden. Echter, deze hebben zich uitstekend geintegreerd in het landschap en het massa toerisme is hier niet toegeslagen. De mensen die in de horeca en het toerimse werkzaam zijn in Les Alpilles hebben ervoor gezorgd dat de kenmerken van deze streek telkens boven komen drijven. Oog voor traditie en cultuur is er altijd. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in de vele streekproducten die hier verkrijgbaar zijn en verwerkt worden in de maaltijden die aangeboden worden door de restaurant houders. 

De sportieve vakantieganger komt uitstekend aan zijn trekken in het park van Les Alpilles. U kunt er prachtige mountainbike routes fietsen, heerlijke wandelingen maken of bijvoorbeeld gaan paardrijden en genieten van de prachtige natuur!

Locatie