les-baux-de-provence

Het plaatsje Les-Baux-de-Provence is gelegen in het natuurgebied van Les Alpilles, een 40 kilometer lange kalkstenen bergketen in het zuiden van de Provence. Les Alpilles ligt in het verlengde van de Luberon, en vormt voor toeristen een gebied wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Het gebied kent bergtoppen van maximaal 300 tot 400 meter hoogte en een groot aantal pittoreske dorpjes, waaronder dus Les-Baux-de-Provence. 

De omgeving werd ook door de beroemde schilder Vincent van Gogh op waarde geschat en hij maakte derhalve een aantal schilderingen over de omgeving en het prachtige uitzicht wat men heeft bovenin het dorp. In Les-Baux-de-Provence worden in een oude steengroeve werken vertoond van een groot aantal beroemde schilders en kunstenaars. Het dorpje heeft steile straatjes die leiden tot de top van het dorp, waar u aankomt bij het kasteel. 

Wandelend door het dorp komt u langs vele Provencaalse winkeltjes waar u souvenirs en vakwerk producten kunt kopen. Daarnaast beschikt Les-Baux-de-Provence over een groot aantal kunstgalerijen en musea. Bij de ingang van het dorp maakt u kennis met het Historisch Museum, waar u meer te weten komt over het dorpsleven door de eeuwen heen. Les-Baux-de-Provence biedt u tenslotte een aantal restaurants waar u kunt genieten van de gastronomische rijkdom van de Provencaalse keuken. 

 

Locatie