nationaal park van mercantour

Het Nationaal Park van Mercantour is een groot nationaal park dat sinds 1979 vrijgegeven is aan de natuur en praktisch geheel onbewoond is. In dit park vindt u een zeer grote diversiteit aan natuur. Zo vindt u ravijnen, valleien, watervallen en alpen weides. Dat maakt dit park tot een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Door deze rijkdom aan diversiteit in natuur is er een zeer breed scala van flora en fauna aanwezig. Het is daarom dan ook aan te raden om een fototoestel mee te nemen indien u een dagje op pad gaat in dit park. In het Nationaal Park van Mercantour leven vele soorten wilde dieren en vogels en het natuurschoon is adembenemend. 

Het gebied is qua omvang ongeveer 700 vierkante kilometer groot en u vindt er ongeveer 600 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Daardoor kunt u heerlijke wandeltochten maken door dit gebied. 

Het op 2200 meter gelegen Allos meer, het grootste bergmeer van Europa op dergelijke hoogtes, is ontstaan door een gletsjer en wordt volledig omgeven door gebergte van zandsteen. In deze vallei is ook de hoogste top gelegen, namelijk de Mont Pelat op 3051 meter hoogte. Vanaf deze top heeft u een prachtig uitzicht over het bergmeer van Allos en haar omgeving. 

Wilt u meer informatie en fotos bekijken van het Park van Mercantour, neemt u dan eens een kijkje op deze website!  

Locatie