les orgues d'ile-sur-tet

Dit uniek stukje landschap in de Pyreneen-Orientales is absoluut de moeite waard om te bezoeken als u in deze regio verblijft. Deze, door eeuwenlange erosie, uitgeslepen rotsen uit zacht zandsteen hebben de vorm van orgelpijpen en worden derhalve dan ook zo genoemd. De invloed van de elementen, zoals de zon, de wind en het water heeft geleid tot het ontstaan van deze rotsformaties. Sommige rotsen hebben een hoogte van maar liefst 12 meter en het is dus een spectaculair gezicht als u dit natuurfenomeen onder ogen krijgt. Echter, de zachte zandsteen zal na verloop van tijd ook weer verder wegslijten. Daardoor hebben deze rotsformaties niet het eeuwig leven en wordt het dus tijd om het eens te gaan bekijken!

De zogenaamde 'orgelpijpen' bevinden zich aan de noordzijde van het dorp Ile-sur-Tet op de linkeroever van de rivier de Tet. U kunt er gratis parkeren en via een kleine weg loopt u vervolgens erheen. Ook vindt u er een orientatietafel waardoor u zich beter kunt orienteren op de omgeving. 

Tegen betaling van een kleine vergoeding heeft u toegang tot dit natuurpark en kunt u via de verschillende wandelpaden kennismaken met dit unieke natuur verschijnsel. Met name op de mooie zomerdagen wanneer er een strakblauwe hemel is, is het prachtig om fotos te maken hier. 

Locatie