natuur ain

Het departement Ain is bij uitstek de streek waar u moet zijn als u van ruimte, natuur, fietsen en wandelen houdt. De Ain is gelegen ten oosten van de Autoroute du Soleil en ten zuiden van de bekende plaats Bourg-en-Bresse. Verder naar het oosten grenst het departement aan Zwitserland en het Alpen gebied. Andere mooie buiten gebieden in de Ain zijn onder andere de Dombes (met haar talrijke zoetwater meren), de Haute-Jura en de Revermont. 

Door deze afwisseling in natuur vindt u in de Ain een breed scala aan natuurlijke elementen, zoals vijvers, valleien, heuvelflanken en bergen. Het landelijke karakter van de Ain maakt deze streek tot een hele fijne vakantiebestemming voor mensen die graag de rust opzoeken en tegelijkertijd lekker actief bezig willen zijn in een groene, frisse natuur. 

Vergeet u tijdens uw vakantie in de Ain niet om te genieten van de heerlijke gastronomie die de Ain rijk is. Wat te denken bijvoorbeeld van de beroemde Bresse kip uit de streek van Bourg-en-Bresse, de Bugey wijnen of de blauwe kaas het land van Gex?