watervallen van glandieu

De watervallen van Glandieu zijn absoluut het bezoeken waard als u in deze streek verblijft. Het water stort zich bij deze watervallen in twee stromen ongeveer 60 meter naar beneden. De waterval vormt de overgang van het riviertje de Gland naar de Rhone vallei. De Gland is zeer populair bij vissers. Hetgeen de waterval indrukwekkend maakt, is de vorm van de waterval en het feit dat de rotsen met mos bedekt zijn. 

Vanuit het dorpje Glandieu is het slechts een paar minuten lopen. U kunt de auto vlakbij de watervallen parkeren. Bovendien is er een restaurant gelegen tegenover de watervallen en heeft u de mogelijkheid om te picknicken op een nabij gelegen grasveld. U kunt dan genieten van het uizicht op de watervallen en het indrukwekkende geluid van het neerstortende water. 

Ook heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken in de buurt van de waterval. Daarvoor staan bordjes aangegeven. Het is overigens verboden om te zwemmen in het bassin waarin de waterval terechtkomst. Echter, het meer van Bourget is nabijgelegen. Dus dat is een mooi alternatief voor een verfrissende duik. 

Locatie