natuur ardeche

De Ardeche staat garant voor een prachtig aanbod van natuur. U vindt er natuurlijk de alom bekende kloof van de Ardeche, de zogenaamde Gorges d'Ardeche. De steile rotswanden aan de oevers van de rivier de Ardeche waarop de schilderachtige dorpjes gelegen zijn, zoals Vogue en Ruoms.  In deze dorpjes vindt u vele traditionele winkeltjes en gezellige weekmarkten, waarop de lokale koopwaar aangeprezen en verkocht wordt. 

Houdt u van racefietsen, dan bent u in de Ardeche ook aan het juiste adres. Klimmend en dalend kunt u prachtige fietstochten maken door het bergachtige, rustige landschap van deze streek. De terrasjes in de dorpjes onderweg, nodigen u uit om even op adem te komen! 

Om kennis te maken met de natuur in de Ardeche kunt u ervoor kiezen om een rondrit door de streek per auto te maken. Echer, u kunt er ook voor kiezen om heerlijk met een kano over het water te gaan dobberen. Zo kunt u bijvoorbeeld vanuit Saint Martin d'Ardeche per kano naar de Pont d'Arc peddelen. Deze tocht neemt ongeveer vier uur in beslag, maar onderweg kunt u even aanmeren op de oevers van de Ardeche voor een heerlijke picknick in het zonnetje. 

Een mooi natuurpark in de Ardeche is het regionaal natuurpark Monts d'Ardeche. Hier vindt u vele kastanje bomen, waar deze streek zo om bekend staat. De kastanje is het symbool van de Ardeche, en wordt onder andere verwerkt als delicatesse en zelfs in biersoorten.