gorges de l'ardeche

De Gorges de l'Ardeche is een prachtig natuurverschijnsel over een lengte van ongeveer 30 kilometer tussen de plaatsen Vallon Pont d'Arc en Saint-Martin d'Ardeche. De rivier de Ardeche heeft in de loop van de tijd het kalksteengebergte steeds meer uitgesleten, waardoor imposante rotsformaties ontstaan zijn aan de oevers van deze rivier. Dit staat nu bekend als zijnde 'de kloof van de Ardeche'. 

Tegenwoordig ligt de Gorges de l'Ardeche in een aangemerkt natuurreservaat en hebben vele toeristen hun weg gevonden naar dit mooie natuurverschijnsel. Over de hele lengte van de kloof kunt u namelijk per auto, fiets of te voet de kloof gaan bekijken en genieten van prachtige uitzichten over de diepe dalen. In het dal ziet u de rivier de Ardeche door het landschap kronkelen en zijn weg zoeken naar de Rhone vallei, waar de rivier uiteindelijk uitmondt. Besluit u om de route van de Gorges de l'Ardeche met de auto te gaan rijden, dan neemt u de D290 en volgt u de route op de borden. U zult een aantal prachtige, oude dorpjes passeren, zoals Balazuc en Labeaume. Het is absoluut de moeite waard om hier even uit te stappen en het dorp in te lopen. U vindt hier nog het echte karakter van een oude dorpskern, een typisch Frans dorpsplein en een levendig terras, nabij de rivier de Ardeche. 

Ook vindt u op uw route door de kloof van de Ardeche diverse grotten, waarvan de Grotte de la Madeleine wellicht de meest bekende is. Natuurlijk kunt u ook een tocht maken per kano over het water van de Ardeche. Houd u er wel rekening mee dat de rivier op sommige trajecten behoorlijk levendig en wild kan zijn. Vanaf het water zijn de uitzichten over de torenhoge rotspartijen aan uw beide zijdes zeer indrukwekkend. 

Indien u bijvoorbeeld met de racefiets een tocht door de Gorges de l'Ardeche maakt, dan zult u op sommige stukken flink moeten klimmen, maar zult u uiteindelijk met een voldaan gevoel en een ervaring rijker terugkeren op uw vakantie stek in de Ardeche. 

De Ardeche is een departement met een zeer zacht en mediterrans klimaat, waar de zon gedurende grote delen van het jaar uitbundig schijnt. U kunt hier genieten van zeer smaakvolle wijnen op gezellige terrasjes in de kleine, authentieke dorpjes die deze streek rijk is. 

Locatie