kano gorges d'ardeche

Vele toeristen verkennen het gebied van de kloven van de Ardeche met de auto door een tocht te maken over de D290 door dit gebied. Op die manier geniet u van de mooie uitzichten van bovenaf. Echter, het is ook fascinerend om op het water te varen door de Gorges d'Ardeche. En dan is de kano per uitstek het vervoermiddel hiervoor. 

U vaart over het water van de Ardeche langs steile rotswanden, prachtige oude dorpjes en oude bruggen. Bovendien zijn er naast de rivier de Ardeche verschillende kleine strandjes waar u kunt aanleggen met uw kano. Zo kunt u even heerlijk picknicken op de oevers van de rivier en genieten van het uitzicht over de Gorges de l'Ardeche en de uitbundig schijnende zon. Tijdens de kano tocht zult u enkele stroomversnellingen tegenkomen, die wat extra sensatie en spanning geven aan dit avontuur. 

Langs de rivier de Ardeche vindt u verschillende bedrijven die kano's verhuren (op onderstaand kaartje vindt u enkele adressen in de regio van Vallon Pont d'Arc) voor bepaalde tijdsperiodes per dag. Zodoende kunt u zelf bepalen hoe lang en hoe ver u wilt gaan varen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde kano tocht. Houd u er rekening mee dat het water in de rivier in de zomerperiode over het algemeeen rustig is, en dat u in het voor -en najaar een sterkere stroming kunt verwachten. U bent altijd verplicht om een reddingsvest te dragen.

Één van de meeste bekende punten in de kanotocht over de Ardeche, is de bekende natuurlijke brug bij Vallon Pont d'Arc. Van daaruit vertrekken veel tochten stroomafwaarts richting Saint Martin d'Ardeche.