route door de gorges van de ardeche

De rivier de Ardeche kronkelt zich een weg door de diepe, uitgesleten kloven, die de zogenaamde Gorges de l'Ardeche genoemd worden. Het is een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel, wat uitnodigt om het op grote hoogten te bekijken. Per auto kunt u zodoende de route tussen Vallon Pont d'Arc en Saint Martin d'Ardeche rijden. Op die manier rijdt u in feite door de kloof van de Ardeche heen. 

Onderweg kunt u stoppen bij één van de vele uitzichtpunten en genieten van een schitterend en adembenemend uitzicht over omgeving. U ziet de river in de diepte onder u, waarop de gele en rode kano's dobberen op de Ardeche. De eeuwenoude, hoog opgetrokken rotswanden geven een machtige aanblik. 

De route bestaat uit vele scherpe bochten en wordt met name gereden door toeristen. Vooral in het hoogseizoen is deze route dan ook bezaaid met toeristen en raden we u aan om in de vroege ochtend of begin van de avond deze route te rijden. De opkomende en ondergaande zon zorgt dan bovendien voor een extra dimensie! 

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om de route andersom te rijden. U start dan bijvoorbeeld in Saint Martin d'Ardeche en rijdt richting Vallon Pont d'Arc. Bij de Pont d'Arc, de natuurlijke rotsachtige brug over de Ardeche vindt u een leuk zandstrandje en kunt u met de kinderen heerlijk vertoeven aan het water. 

Eventueel kunt u het rijden van de Route van de Gorges combineren met een bezoek aan de Grot van Saint Marcel d'Ardeche

Saint Martin d'Ardeche