monts d'ardeche

Het regionale natuurpark Mont d'Ardeche is een zeer uitgestrekt natuurgebied dat ongeveer eenderde van de totale oppervlakte van de gehele Ardeche behelst. Het is gelegen in het westelijke deel van het departement Ardeche. Sinds 2001 is het natuurpark officieel opgericht, met als doel om het natuurlijk erfgoed te kunnen behouden. Het is een zeer divers natuurpark waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ook diverse streekproducten, zoals de bosbessen en de kastanjes worden hier gewonnen en verwerkt tot heerlijke regionale specialiteiten van de Ardeche. 

Zo vindt u er weides, bergengten, vulkanen, rotspartijen, watervallen en meren. Het afwisselende karakter van dit natuurpark maakt de Monts d'Ardeche tot een zeer populaire park voor het maken van wandelingen en het beoefenen van sportieve activiteiten. De hoogste berg van de Ardeche is gelegen in dit park. Dit is de Mont de Mézenc met een hoogte van 1753 meter.

Vanuit bijvoorbeeld de plaats Jaujac heeft u de mogelijkheid om de Monts d'Ardeche te gaan ontdekken. In Jaujac vindt u bij het Maison du Parc een informatiecentrum waar u boeken en andere informatie over het park kunt verkrijgen. Daarnaast zijn er bij het kasteel van Rochemure tentoonstellingen over het park te zien en kunt van daaruit wandelingen gaan maken door het park.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over het natuurpark Monts d'Ardeche. 

Locatie