Natuur drome

Het departement van de Drome, deel uitmakend van de grote regio Rhone-Alpes, is behoorlijk zuidelijk gelegen in Frankrijk en dit laat zich derhalve ook zien in de natuur die hier aanwezig is. 

Met name in het voorjaar en begin van de zomer, de maanden juni en juli, is de natuur hier prachtig. De lavendel staat dan in volle bloei. Het is dan prachtig om een fietstocht te maken door de lavendel velden van de Drome Provencale. De Route de Clairette de Die is bijvoorbeeld een leuke aanrader om te fietsen. De gelijknamige rivier Drome en de Eygues stromen door dit departement. Het is leuk om met de kinderen in de zomermaanden de oevers van deze rivieren op te zoeken. De oevers en bodems kenmerken zich door de keien en stenen die er gelegen zijn. Kinderen vermaken zich hier uitstekend, door het bouwen van dammetjes of het speuren naar visjes. 

De natuur in het oostelijk deel van de Drome is bergachtig en wordt het Vercors gebergte genoemd. Een prachtig, onherbergzaam gebied, waar u mooie wandelingen kunt maken. Er leven wilde dieren, vele diverse soorten vogels en planen en bloemen. Ook zijn er enkele grotten die openbaar zijn voor het publiek. 

Een bijzonder natuurgebied in de Drome is het Foret de Saou. Dit is een grote bergachtig bos massief, gelegen bij het plaatsje Saou, waar u mooie wandelingen kunt maken. De drie hoogste toppen van dit gebied, genaamd 'Les Trois Becs', zijn reeds van grote afstand zichtbaar. 

Naast de mooie natuur beschikt de Drome natuurlijk ook over vele historische dorpen en steden, waar volop vertier is en lokale markten de heerlijke gastronomische specialiteiten van deze regio aanbieden.