de vercors

De Vercors is een prachtig natuurgebied dat gelegen is in de departementen van de Isere en de Drome. Het is een waar paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en speleologen en vormt in feit de voorloper van de Alpen. Daarnaast is in de Verors het bekende wintersport station in Villard-de-Lans gelegen, waar u heerlijk kunt skieen. 

Komt u vanuit het oosten richting de Vercors dan zullen de steile kliffen in de verte opdoemen, wat zorgt voor een zeer indrukwekkend gezicht. En als u een bergwandeling maakt over het hoger gelegen plateau dan zult u op deze bergtoppen kunnen genieten van schitterende uitzichten over de hele omgeving. Er zijn slechts enkele toegangswegen naar de toppen van de Vercors, waaronder de Grands Goulets en de Col de Rousset. De Vercors is namelijk een zeer onherbergzaam gebied waar u geen dorpen of andere bebouwing zult vinden. Ook zijn er prakttisch geen verharde wegen, waardoor het een zeer geliefd gebied is bij wandelaars.

U kunt er dus diverse mooie bergwandelingen maken. Tijdens uw wandeltocht zult u wellicht wilde dieren, roofvogels en vele diverse soorten planten spotten. De Vercors is namelijk gezegend met een rijke flora en fauna. Ook speleologen en andere liefhebbers van grotten kunnen hun hart ophalen in de Vercors. Bezoek o.a. eens de Grotte de la Luire en de Grotte de la Draye Blance. Ook kunt u in het gebied mooie tochten met de mountainbike of de racefiets maken, waarbij uw vermogen tot het maken van stevige klimmen aardig op de proef gesteld wordt. 

Wist u dat de Vercors ten tijde van de Tweede Wereldoorlog bovendien het decor was van een felle verzetsstrijd? Stille getuigen hiervan zijn momenteel nog het te bezoeken verzetsmuseum van Vassieux-en-Vercors en het monument van het verzet op de Col de la Chau. 

De hoogste klif in de Vercors is de Grand Veymont met een hoogte van 2341 meter. Het is mogelijk om naar deze top te wandelen en en deze wandeling duurt ongeveer 8 uur. Belangrijk is het dus om de wandeling goed te plannen en wellicht een overnachting te maken in één van de aanwezig berghutten in de omgeving. Eenmaal aangekomen op de top zult u genieten van een prachtig uitzicht over deze mystieke omgeving. 

Locatie