drome provencale

Administratief gezien hoort de Drome tot de grote regio Rhone-Alpes. Echter, als u in het zuidelijke deel bent, dan heeft u al snel het gevoel alsof u echt in de Provence terecht gekomen bent.

De Drome is namelijk een super afwisselend departement met vele gezichten. Het zuidelijk deel van de Drome staat bekend als de Drome Provencale. Dit gedeelte kenmerkt zich door de zuidelijke invloeden van de Provence. Overal zijn lavendel velden en hoor je de cicaden zingen. Het is als het ware de toegangspoort naar de Provence. 

In de typisch Provencaalse dorpjes vindt u lokale markten en pleintjes die zo typerend zijn voor de Provence. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Le Poet Laval, La Garde Adhémar en Montbrun-les-Bains. Een ander stadje dat een absolute must is om te bezoeken is Nyons. Nyons is gelegen temidden van de olijfvelden van de Provence. De Romaanse brug over de rivier de Eygues nodigt uit om mooie plaatjes te schieten. 

De Drome Provencale ademt historie en nodigt uit tot het maken van wandelingen, fietstochten en heerlijk slenteren door de Provencaalse stadjes, die vaak gelegen zijn op een heuvel en een mooi zicht geven op de uitgestrekte lavendel velden. Een tip: wandel eens één van de Routes de la Lavende. Deze routes leiden u langs diverse punten die alles met de lavendel en de verwerking ervan te maken hebben. Een zeer informatieve en leerzame wandeling dus!