kasteel van grignan

De plaats Grignan is gelegen in het hart van de Drome. Het kasteel van Grignan, het grootste Renaissance kasteel in Zuidoost Frankrijk, torent machtig uit boven het plaatsje. Bovendien is het gelegen midden in de lavendelvelden, wat reeds van veraf zorgt voor een prachtige aanblik. In het jaar 1035 werd er in de geschriften voor het eerst melding gemaakt van het kasteel. 

Vervolgens werd het kasteel in de vijftiende eeuw omgebouwd tot een luxueus kasteel. Het kasteel van Grignan heeft grote bekendheid gekregen door het feit dat de dochter van de Markiezin de Sévigné in het kasteel ging wonen. De briefwisselingen die zij met haar moeder onderhield werden uiteindelijk zeer beroemd. Ieder jaar wordt nog steeds in de zomermaanden in Grignan een festijn georganiseerd ter nagedachtenis aan de Markiezin de Sévigné. Hierbij staat het schrijven en de literatuur centraal. 

Tegenwoordig is het mogelijk om het kasteel van binnen te gaan bekijken. U kunt een kijkje nemen in de vertrekken, het oude meubilair bewonderen en genieten van het uizicht over de regio. Een bezoekje aan het kasteel van Grignan is ideaal te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het nabijgelegen Montélimar, stadje van de nougat. 

Locatie