natuur isere

Het departement van de Isere maakt deel uit van de regio Rhone-Alpes en is gelegen in het uiterste oosten van deze regio. De Alpen vormen een belangrijk deel van de Isere en in de winterperiode is dit daarom dan ook een uitermate geliefd ski gebied. Zeker rondom de stad Grenoble vindt u vele mogelijkheden voor het beoefenen van de wintersport. De mythische Alpe d'Huez is natuurlijk één van de bergen in de Isere die alom bekend staat bij ons Nederlanders. Deze berg is al vele malen onderdeel geweest van het etappe parcours van de Tour de France. Nabij de Alpe d'Huez vindt u bovendien het prachtige meer 'Lac du Lauvitel'

De Alpe d'Huez is gelegen aan de voet van het nationaal park Les Écrins. Ten noorden van dit nationaal natuurpark vindt u het bekende wintersport oord Les Deux Alpes.  

In de zomerperiode bieden de vele meren, zoals het meer van Paladru, en bergen in de Isere volop mogelijkheden voor het maken van heerlijke bergwandelingen en zoeken van verkoeling aan de strandjes rondom de meren. Het Vercors gebergte, dat ook deels gelegen is in de natuur van de Drome, biedt mooie valleien en steile kliffen. 

Met de Grotte de Choranche beschikt de Isere wellicht over de mooiste grot van Frankrijk. Het is mogelijk om deze grot te bezoeken. Met speciale verlichting worden er prachtige effecten gecreerd en de waterbakens in de grot zorgen voor een mooi schouwspel.