alpe d'huez

De berg Alpe d'Huez is een wereldberoemde berg, wat natuurlijk te danken is aan het feit de de beklimming van deze berg regelmatig terugkomt in de Tour de France. De beklimming van de berg is 14 kilometer lang en u overbrugt ruim 1100 hoogtemeters. Het gemiddeld stijgingspercentage is 7,9% van de berg. De berg kenmerkt zich door de vele bochten. Met name het eerste gedeelte van de beklimming is erg zwaar. 

Sinds enkele jaren wordt het evenement Alpe d'Huzes georganiseerd. Bij dit evenement fietsen mensen de berg op en af om op die manier geld bij elkaar te 'fietsen' voor het doen van onderzoek en bestrijden van de ziekte kanker. De Alpe d'Huez draagt de bijnaam 'De Nederlandse Berg'. Dit vanwege het grote aantal Nederlanders dat tijdens de Tour de France de etappe naar Alpe d'Huez gewonnen heeft. Wilt u de berg per fiets gaan beklimmen? Dan kunt u het beste starten vanuit het bergdorp Bourg d'Oisans. 

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winterperiode is deze streek rondom de Alpe d'Huez een zeer populaire vakantiebestemming. Het is namelijk een zeer bekend ski oord, waar voor zowel geoefende als beginnende wintersporters volop mogelijkheden zijn. Daarnaast is er een groot aanbod aan accommodaties om te overnachten, in plaatsen als Oz-en-Oisans of Vaujany. 

Locatie